Fișă de articol.

Image Alt

Avem un cartier! Cum procedăm? Despre Floreasca ca patrimoniu construit / Nous avons un quartier ! Comment nous y prendre ? Floreasca comme paysage culturel et construit patrimonial.

Autori
Secţiunea
Descriptori
Excerpt Problema patrimoniului / moştenirii comuniste rămâne încă una spinoasă. Cartierul Floreasca din Bucureşti reprezintă un exemplu atât din punct de vedere al modului în care aceste cartiere sunt locuite în prezent dar şi din punct de vedere al modului în care administraţia locală nu îşi asumă o poziţie clară şi coerentă în raport cu acestea. Articolul de faţă pune accent în special
pe structurarea spaţiului urban, pe ierarhizarea spaţiilor private, comunitare şi publice şi pe modul în care acestea reprezintă resursa principală a cartierului atât din punct de vedere al vieţii cotidiene dar şi a unei posibile regenerări urbane viitoare. Sunt prezentate şi discuţiile şi rezultatele ce au avut loc cu ocazia workshopului internaţional Heritage and Identity din cadrul LE:NOTRE Landscape Forum Bucureşti, 21–25 Aprilie, 2015 dar şi viziuna actuală a administraţiei publice.
Paginaţia |<    <<  32-51   >>    >|
Descarcă fişierul
Titlul volumului de apariție
  • Revista Monumentelor Istorice: RMI; anul 2019–2022; seria nouă
    • Revista Monumentelor Istorice: RMI; anul 2019–2022; seria nouă
    • Intră pe volum